BİTLİS / GÜROYMAK - Güroymak Anadolu Lisesi

HAYDAR ERGÜLEN GÜROYMAK ANADOLU LİSESİ'NDE

Ünlü şair Haydar ERGÜLEN okulumuz tarafından düzenlenen şiir dinletisine katılmak için Güroymak’a geldi.

“Nasıl yazılmış ki o mektuplar şimdi hiçbirini açmaya kıyamam bilirim geçmiş açıldıkça yanar onlar ki her pulun bir şehir her zarfın bir yolculuk olduğu zamanlardan kaldılar…”

1980 sonrası şiirimizin önemli şairlerinden Haydar Ergülen’in Öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen şiir ve edebiyat konulu söyleşisi beğeniyle izlendi. Türküler ile başlayan program söyleşi ve imza programı ile sona erdi.Kitaplardan ismini öğrendikleri şairi karşılarında görme ve ona soru sorma fırsatı yakalayan öğrencilerin sevinci gözlerinden okunuyordu.

Haydar ERGÜLEN14 Ekim 1956’da Eskişehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu Eskişehir’de, liseyi Ankara’da okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. İstanbul’da reklam yazarlığı yaptı. Anadolu Üniversitesi’nde yayımcılık, reklamcılık ve Türk Şiiri dersleri verdi. Halen Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Kadir Has Üniversitesinde, ‘Yaratıcı Yazarlık’ ile ‘Türk Şiiri ve Şairler’ dersleri vermektedir.

27-12-202327-12-202327-12-202327-12-2023

Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 28.12.2023 09:55 - Görüntülenme: 137